top of page

Cildiniz Kuruyor Mu?

Işıl ışıl parlayan ciltlere hep özenenlerden misiniz? Ne yaparsanız yapın, cildinizin kurumasının önüne geçemediniz mi? Belki de bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz! Sürekli pul pul dökülen ya da soyulan cildinizin kurumasını istemiyorsanız bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecek.


Öncelikle cilt kurumalarının nedenleriyle başlayalım. Derinin üst tabakasının yaklaşık %10’luk bir kısmı sudan oluşuyor. Çeşitli nedenlerle susuz kalan cilt kuruyor. Tabii bu kurumalara neden olan çeşitli faktörler var. En çok yapılan yanlışlardan biri sık sık duş almak! Cildiniz kurudukça banyoya giriyor ama aslında banyoya girdikçe cildiniz daha da kuruyor. Çünkü duşta kullandığımız sabun ya da jeller, ciltteki nem oranını azaltarak cildi kurutuyor.


Bunun yanı sıra duşunuzu bir de sıcak suyla alıyorsanız, vay halinize! İlk adımda kısa duşunuzu ılık suyla almanız gerekiyor. Hemen ardından vücudunuza süreceğiniz nemlendirici kremler de cildinizin kurumaması için ciddi bir fayda sağlayacaktır.


Gelelim sonrasında dikkat edilmesi gerekenlere! Çoğumuzun günlük hayatımızı makyajsız geçirmiyoruz. Tabii bunun için de birçok ürün kullanmak durumunda kalıyoruz. Kullandığımız tüm bu ürünlerin yağ içinde su emülsiyonu denilen, deriyi daha yoğun nemlendirmesi büyük önem taşıyor. Böylelikle cildi tamamen havasız bırakmamış oluyoruz. Daha fresh bilinmesi nedeniyle de cildinize ağırlık yapmıyor. Tabi bunların yanında haftada bir kere uygulayacağınız nemlendirici kürler de cildinize çok iyi gelecektir.



bottom of page